Espoo työllisyys ja yrittäminen

Hyvin suuri osa Suomen pörssinoteeratuista yrityksistä sijaitsee Espoossa, eikä ihme, sillä kaupunki pyrkii antamaan yrityksille täydellisen paikan kasvulle ja kehitykselle. Otaniemessä sijaitseva kampus ja tutkimusalue ovat Pohjoismaiden suurimpia korkealuokkaisen teknologian kehitykseen keskittyneitä keskuksia. Tapiolan ja Keilaniemen kanssa Otaniemi muodostaa alueen, jossa sekä tiede, taide, että ekonomia pääsevät kehittymään käsi kädessä, muovaten yhdessä yhteistä tulevaisuutta ja edistäen toinen toisiaan. Jo pelkästään näiden myötä Espoo pystyy tarjoamaan runsaasti töitä alan ammattilaisille ja muille työntekijöille.

Espoota pidetään innovaation ja seikkailullisen kehityksen kehtona ja tästä onkin hyvä esimerkki Espoon Innovaatio, jossa maailmanluokan tutkimukset yhdistyvät start up -yhteisöön. Nämä yhdistettynä globaaleihin yrityksiin takaavat mahdollisimman monelle yrittäjähenkiselle ja keksimiseen keskittyneelle henkilölle tilaisuuden loistaa ja tavoitella haaveitaan. Espoon innovaatio puutarha on paikka, jossa ravitaan keksinnön siemeniä ja luodaan kestävää kasvua, yhdessä uusien työpaikkojen ja paremman elinympäristön kanssa. Kaupunki itsessään on jo esimerkki teknologian ja innovatiivisen ajattelun lopputuloksesta, yhdistäen mahdollisimman monia erilaisia tekijöitä ja yhteistyökumppaneita, jolloin kasvulle ja innovatiiviselle ajattelulle on hyvin paljon tilaa.

Espoota pidetään myös yhtenä koko Euroopan kestävimmistä kaupungeista ja tämä houkuttelee yrittäjähenkisiä, sekä työn tekijöitä puoleensa vuosi toisensa jälkeen. Kaupungin hallitus tarjoaa työpaikkoja lähes 14 000 ihmiselle ja se on sekä monikielinen, että monikulttuurinen paikka elää. Korkealuokkaista asiakaspalvelua saadaan lähes missä tahansa ja Espoolaisten mielestä tämä kuuluukin arkeen yhtä selvästi, kuin jatkuvasti muuttuva kaupunki. Espoon kaupunki kuluttaa paljon energiaa ja pääomaa varmistaakseen työntekijöiden viihtymisen ja kasvattaakseen näiden tietotaitoa. Samalla kehitetään ammattilaisia aloille ja varmistetaan, että työn tekemisestä nautitaan täysin rinnoin.

Yhtenä esimerkkinä innovatiivisesta ajattelusta on Espoon kaupungin yhteistyö suomalaisen Tieto yrityksen kanssa, joka on keskittynyt ohjelmistojen ja alustojen kehittämiseen. Yhteistyön aiheena on tekoälyn käyttäminen helpottamaan kaupunkilaisten elämää ja massiivisessa hankkeessa yhdistetään kaikkien asukkaiden tieto koulutuksesta, terveydestä ja sosiaalisista tarpeista yhteiseen tietokantaan. Tämän avulla pyritään tarjoamaan entistä paremmin jokaisen yksilöllisiä tarpeita täyttäviä palveluita ja estämään esimerkiksi sosiaalinen syrjäytyminen. Espoo siis tosiaan välittää yhteisöstään, aina jokaisesta yksilöstä alkaen.

Leave a Reply