Näiltä sivuilta löydät tietoa Espoosta, joka on Suomen toiseksi suurin kaupunki sekä suomalainen kunta, jossa oli vuonna 2016 asukkaita lähes 270 000. Se kuuluu pääkaupunkiseutuun ja sitä pidetään yhtenä suosituimmista asuinpaikoista Suomessa, varsinkin urbaanin elämän kannalta.

Espoo on osa kaupunkielämän keskusta

Helsingin, Vantaan ja Kauniaisen kanssa Espoo muodostaa kaupunkielämän keskuksen, jossa kehitys sykkii nopeammin kuin missään muualla Suomessa. Rajanaapureita kunnalla ovat sekä Helsinki, Kauniainen, Nurmijärvi, Vihti, Kirkkonummi että Vantaa, ja rantaviivaa riittää myös pitkin Suomenlahtea. Luontoa on näkyvillä muutenkin paljon, sillä yksi suosituimmista luonnonpuistoista, Nuuksio, sijaitsee Espoon kunnassa. Yhteensä kuntaan kuuluu 312 neliökilometriä, josta 312 neliökilometriä on maata. Näillä sivuilla kerrotaan lisää Espoosta kaupunkielämän keskuksena.

Espoosta löytyy monia alueellisia keskuksia

Espoossa on lukuisia alueellisia keskuksia ja se voidaankin jakaa seitsemään lohkoon, joihin kuuluvat Vanha-Espoo, Pohjois-Espoo, Suur-Leppävaara, Suur-Tapiola, Suur-Espoonlahti, Suur-Kauklahti ja Suur-Martinkylä.

Yksi Suomen yliopistoista, Aalto-yliopisto, sijaitsee Espoon Otaniemessä, mikä onkin kukoistava tieteen ja taiteen kommuuni. Useat start-up-yritykset ja organisaatiot saavat täällä alkunsa ja jopa Suomen Teknologian tutkimuskeskus löytyy samalta paikalta. Kansainvälisiä yrityksiä on lukematon määrä ja näistä kuuluisimpia ovat esimerkiksi Nokia, KONE, Neste, Fortum, Orion ja Outokumpu.

Espoo on monikielinen kaupunki

Espoon kaupunki on virallisesti monikielinen, vaikka suurin osa puhuukin suomenkieltä äidinkielenään, löytyy myös ruotsinkieltä äidinkielenään puhuvaa väestöä runsaasti. Koska Espoo pystyy tarjoamaan monipuolisesti palveluita ja resursseja modernille kansalaiselle, on blogiin kerätty kaupungin parhaimpia puolia. Näiden kautta jokaisen matkaajan, tai vaikka Espooseen muuttoa suunnittelevan, on mahdollista saada ensikäden kokemus kaupunkiin ja nähdä miten se oikeastaan toimiikaan. Samalla voidaan tarkastaa minkälaisia päämääriä kaupungilla on nykyään ja miltä tulevaisuus Espoossa voi mahdollisesti näyttää.

Espoo ei ole kohonnut toiseksi suurimmaksi kaupungiksi pelkästään sijaintinsa takia, vaan vahvalla ja kehityspainotteisella otteella se pyrkii tarjoamaan asukkailleen mahdollisuuksia edetä elämässään, samalla pitäen huolta päivittäisten tarpeiden täyttymisestä ja tyytyväisyyden ylläpitämisestä.