Kulttuuri ja urheilu Espoossa

Jos asutaan tai matkaillaan Espoossa, ei tarvitse etsiä pitkään, että löytyy paikka urheilulle, kulttuuriin syventymiselle, tai vaikka rauhaisalle kirjan lukemiselle. Riippumatta siitä, minkälaisella rahapussilla ollaan liikkeessä, tai minkä ikäisiä matkaajat ovat, Espoo pystyy tarjoamaan kaikille jotain. Seuraavaksi esittelemme joitain merkittävimmistä ja hauskimmista palveluista, joita tämä kaupunki tarjoaa.

Espoon museot ja kulttuurikeskukset

Modernin taiteen museo Emma sijaitsee vanhassa, uudistetussa paperiteollisuusrakennuksessa, joka on nimetty vanhan kustantamon mukaan. Samasta rakennuksesta löytyy Suomen kellomuseo ja lelumuseo, eli samalla kerralla päästään syventymään kulttuuriin hyvin syvälle. Lisäksi Espoossa sijaitsee kulttuurikeskus, jossa esiintyvät useat teatteriryhmät ja erilaisia konsertteja päästään kuuntelemaan säännöllisin väliajoin. Myös erilaiset pienet galleriat ja taidetalot pitävät ovensa auki sekä taiteesta kiinnostuneille matkaajille, että totisemmille taiteen keräilijöille ympäri vuoden.

Espoon kartanot

Espoossa on lukuisia yleisölle auki olevia kartanoita, joista kuuluisin ja merkittävin on Espoon kartano, joka on kuulunut Ramsayn ylhäisöperheelle vuodesta 1756. Nykyinen päärakennus on valmistunut 1914, mutta vanhimmat alkuperäiset rakennukset juontavat juurensa 1750-luvulle. Espoosta löytyy myös Suomen vanhin kivisilta, joka rakennettiin vuonna 1777.

Veneily

Koska Espoo on rantakaupunki, on siellä runsaasti mahdollisuuksia tutustua paikalliseen saarimaisemaan. Ohjelmoituja veneristeilyjä lähtee satamasta säännöllisesti ja varsinkin kesäkaudella turistien ja paikallisten on mahdollisuus nauttia aurinkoisista kesäpäivistä vaikka lounastaen historiallisen veneen kannella.

Espoosta löytyy luontoa ja eläimiä

Espoon kaupunki on täynnä vihreyttä ja luontoa sekä eläimiä mahtuu myös kulttuurillisiin kokemuksiin. Glimsin talomuseo kertoo maatalouden historian ja suomalaisten taustan maanviljelyksen sekä eläinten kasvatuksen parissa. Kyseinen Glimsin maatila toimii vieläkin 2000 – luvulla ja museona se on toiminut aina vuodesta 1958 alkaen.

Urheilu

Kuten suurimmassa osassa suomalaisista kaupungeista, urheilu on iso osa arkea joko harrastamisen tai kiinnostuksen kautta myös Espoossa. Vuoden 1952 kesäolympialaisten miekkailukilpailut järjestettiinkin täällä. Kaupungista löytyy myös useita urheilujoukkueita, joista tunnetuimpia ovat jääkiekkoa harrastava Espoo Blues, sekä jalkapallojoukkue FC Honka. Lisäksi kaupungista on kotoisin useita tunnettuja urheilijoita, kuten formula 1 -mestari Kimi Räikkönen, jääkiekkopelaaja Jere Lehtinen ja pyöräilijä Matti Lehikoinen.

Leave a Reply